Bingel

De tijd staat niet stil. Digitale apparaten zoals de computer krijgen een steeds prominentere plaats in het Vlaamse onderwijs. Ook in onze school.

De school heeft toegang gekregen tot bingel.be, de nieuwe online oefenmodule van uitgeverij Van In waarmee uw kind thuis leerstof kan oefenen die in de klas behandeld werd.

Hoe werkt bingel.be?

Op bingel.be maken de leerlingen oefeningen op een zwevend eiland. Elk element op het eiland bevat een link naar de oefeningen van een bepaalde boekenreeks van uitgeverij Van In. Door op de gewenste hoofdstukken en onderwerpen te klikken kan de leerling navigeren tussen de verschillende oefeningen. Meer info over de werking van de oefeningen vindt u op: www.bingelsite.be/demofilmpjes.

De leerkracht wordt via bingel.be op de hoogte gehouden over de vorderingen van de leerlingen. De dag nadat de leerlingen oefeningen gemaakt hebben op bingel.be kan de leerkracht het resultaat van de gemaakte oefeningen bekijken.

In de circustent kunnen de leerlingen taken zien die de leerkracht heeft klaargezet en als de leerling genoeg punten heeft verdiend door te oefenen, kan hij of zij kleurplaten afdrukken of korte spelletjes spelen. In de circustent kan uw kind ook zijn of haar avatar (online-vriendje) samenstellen die bij de oefeningen feedback en tips zal geven.

Hoe krijgt mijn kind toegang tot bingel.be?

Omdat bingel.be een online oefenmodule is, heeft u een computer met internettoegang nodig. Door naar www.bingel.be te gaan en op ‘leerling’ te klikken, ziet u het inlogscherm van bingel.be. De gegevens die uw kind daar moet invullen, krijgt u via de klasleerkracht.

Wij bedanken u voor uw medewerking.

Vriendelijke groeten,
Het schoolteam

 

  • Met welke internetbrowsers werkt bingel.be?

Bingel.be werkt met Internet Explorer 6 – 8, Firefox 3, Safari en Google Chrome.
Bingel.be werkt ondertussen ook met Internet Explorer 9.

  • Installeer de laatste versie van Adobe Flash

Bingel.be vereist dat u de laatste versie van Adobe Flash installeert. Als u de laatste versie van Flash niet hebt,
kan je deze hier downloaden.

Indien een oefening niet start kan je altijd even op "F5" drukken om de pagina te herladen.

BijlageGrootte
bingel handleiding firefox.pdf208.35 KB